Hoe vaak hoor je niet dat iemand een serre aan zijn huis wil laten bouwen. Maar wat is nu precies een serre? Een serre is in Nederland iets anders dan in Belgi├ź. Hier even een overzicht:

Nederlands: serre
Vlaams: veranda

Vlaams: serre
Nederlands: kas

Is iedereen nog bij de les? Om het nog een stapje makkelijker te maken noemen we een serre ook wel een wintertuin. En dat is precies wat het is. Vaak staan in de serre planten die de winter in de gewone tuin niet zouden overleven. Bovendien kun je hier zitten als het te koud is voor de tuin. Een serre is een uit glas bestaande aanbouw aan een huis, altijd op de begane grond. Een serre kan ook losstaan van een huis trouwens.

Voordeel: de zon kan er voor zorgen dat er snel een aangename temperatuur is, waardoor de serre een prima plek is om te zitten. Volop in het licht, maar niet de kou van de tuin. Het is dan ook logisch dat serres worden gebouwd aan de zuidkant van een huis, om zoveel en zo lang mogelijk zonlicht te hebben.

De naam serre wordt ook wel gebruikt voor de aanbouw aan een huis, waarbij de voorzijde en het dak van glas zijn. De zijmuren zijn dan van steen. ook hier geldt weer: veel licht, een groter huis en een prima extra plek om te zitten.

Wat is een serre?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *