Mis je ruimte en  licht in je woonkamer? Dan kun je ervoor kiezen om een serre te bouwen. Een serre is als het ware een uitbouw van je huis. Veel mensen vinden het fijn om met het bouwen van een serre meer ruimte in bijvoorbeeld hun woonkamer te creëren. Een serre is meestal bijna helemaal gemaakt van glas, waardoor de wand eigenlijk één groot raam is.

 

Een serre laat dus veel (zon)licht binnen waardoor de woonkamer in zijn geheel lichter wordt en de temperatuur in de ruimte aangenaam is. Je hebt als het ware het idee dat je in de tuin zit alleen heb je geen last van wind regen omdat je lekker binnen zit. Als je vanuit je serre je tuin wilt kunnen bereiken, kun je ook kiezen voor een serre met openslaande deuren. Denk er wel aan dat je voor de deuren gebruik maakt van RVS scharnieren.

 

Steeds meer mensen kiezen voor een serre bij hun huis. Wil jij ook graag een serre? Dan kun je natuurlijk een bedrijf inhuren om het voor je te maken, maar je kan ook zelf een serre maken.

 

Hoe maak je een serre?

Allereerst moet je natuurlijk nadenken over het ontwerp van de serre. Hoe groot wil je dat de

serre wordt? Hoeveel ruimte gaat de serre innemen? Welke materialen heb je nodig? Wil je hout of aluminium gebruiken. Welke schroeven en fittingen heb je nodig? Hoe ga je de serre isoleren? Dit zijn afwegingen die je moet maken voordat je begint met het bouwen.

 

Het is erg belangrijk om na te denken over de isolatie van een serre. Omdat een er vaak veel ramen en glas gebruikt wordt, heb je sneller last van tocht en kou. Dit kun je voorkomen door de ruimte goed te isoleren met bijvoorbeeld glaswol of schuim. Dit kan ook schelen in de energiekosten.

 

Tot slot moet je natuurlijk nadenken over de verlichting. Zorg ervoor dat je elektriciteit aanlegt zodat je lampen kunt ophangen. Handig is als je bij het installeren van je lampen gebruik maakt van RVS fittingen.

 

Serre met openslaande deuren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *